Μακαρονάδα με τόνο και γιαούρτι

Μακαρονάδα με τόνο και γιαούρτι

Ένα εύκολο, θρεπτικό και φυσικά, απολαυστικό γεύμα.

Πλούσιο σε σύνθετους υδατάνθρακες, πρωτεΐνες και φυτικές ίνες.

Ιδανικό για όσους έχουν περιορισμένο χρόνο και χρειάζεται να προετοιμάσουν γρήγορα ένα ισορροπημένο και χορταστικό γεύμα.

 

Συνταγή:

Υλικά:

½ πακέτο μακαρόνια ολικής αλέσεως

1 κονσέρβα τόνου (χωρίς λάδι) (~120γρ.)

1 κεσεδάκι γιαούρτι 2% (~200γρ.)

1 πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη

1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1κ.σ. ελαιόλαδο

1κ.σ. ξύδι μπαλσάμικο

1 ½ κ.γλ. μουστάρδα

¼ κ.γλ. γλυκιά πάπρικα

Αλάτι/πιπέρι (προαιρετικά)

 

Εκτέλεση:

Βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες βρασμού τους.

Παράλληλα, ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά σε ένα μπολ για να φτιάξουμε τη σάλτσα τόνου με γιαούρτι.

Σουρώνουμε τα μακαρόνια κι ενώ είναι ακόμα ζεστά τα τοποθετούμε πάλι στην κατσαρόλα και προσθέτουμε τη σάλτσα τόνου.

Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε γαρνίροντάς τα με λίγη έξτρα πάπρικα.

Καλή απόλαυση!

 

Διατροφική ανάλυση

1 μερίδα (~380γρ.) περιλαμβάνει:

~401 θερμίδες

~27γρ. πρωτεϊνών

~53γρ. υδατανθράκων (εκ των οποίων ~6,3γρ. απλοί)

~9γρ. λιπαρών (εκ των οποίων ~3,2γρ. κορεσμένα)

~7,5γρ. φυτικών ινών