Μπισκότα με αμύγδαλα, ελαιόλαδο και μέλι

Μπισκότα με αμύγδαλα, ελαιόλαδο και μέλι

Υλικά για 24 μπισκότα:

·         160γρ. νιφάδες βρώμης

·         125γρ. αμύγδαλα

·         175γρ. αλεύρι ολικής αλέσεως

·         100γρ. μέλι

·         140γρ. χυμό πορτοκαλιού

·         100γρ. ελαιόλαδο

·         40γρ. σταγόνες κουβερτούρας


Εκτέλεση:

1)      Αλέθουμε τα αμύγδαλα στο multi (να μην γίνουν σκόνη).

2)      Αλέθουμε τη βρώμη μέχρι να γίνει σκόνη (σαν αλεύρι).

3)      Μέσα σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε καλά.

4)      Πλάθουμε τα μπισκότα (~35γρ. το κάθε ένα) και τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα.

5)      Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς στις αντιστάσεις για 20-25 λεπτά.


Καλή απόλαυση!


Διατροφική ανάλυση

1 μπισκότο περιλαμβάνει:

~140 θερμίδες

~3,1γρ. πρωτεϊνών

~14,6γρ. υδατανθράκων (εκ των οποίων ~0,8γρ. σάκχαρα)

~8,1γρ. λιπαρών (εκ των οποίων ~1,2γρ. κορεσμένα)

~1,7γρ. φυτικών ινών